Published 14 May 2017

Ditch Witch nya generation styrbar borrmaskin JT40 – optimal prestanda

 

Amerikanska Ditch Witch introducerar nu en helt ny maskin för styrd borrning – JT40 till sitt världsledande produktprogram.

Maskinen är utrustad med två 7 tums LED skärmar för tydlig översikt av kritisk maskindata och själva borrningen för operatören. Dessutom kan operatören följa slädens position på skärmen under hela borrprocessen. Detta ökar kontrollen och säkerheten vid borrningen. En multifunktionell kontrollpanel på skärmen visar borrvätskans flöde, rotation och mycket mer. Nytt för JT40 är att information från sökaren är integrerat i den avancerade skärmen för förbättrad översikt av borrningen.

”JT40 representerar framtidens borrmaskin”, säger Seth Matthesen, Senior Product Manager inom horisontell borrning (HDD) på Ditch Witch, Oklahoma. ”JT40 integrerar maskindata in i de innovativa skärmarna för att hålla operatören informerad under arbetet för att optimera produktiviteten. Precis som för alla våra produkter, frågar vi efter feedback från våra kunder för att öka deras uptime, lönsamhet och prestanda – och denna maskinen har ett flertal patent i process som verkligen svarar på kundernas krav.”

JT40 är utrustad med en 160hk stark Tier 4 Cummins dieselmotor. För ökad effektivitet under borrningen, har JT40 en nytt rotationssystem med två hastigheter som ger upp till 7460 Nm vridmoment. Maskinen är designad med minsta möjliga avstånd mellan borrstång och marken vilket ökar stabiliteten vid borrningen. Maskinen har 180 meter stänger i kassetten vilken även är vändbar vid behov. Slädens nya optimerade styrning ger operatören en kortare cykeltid för effektivare installation.

Den nya specialdesignade hytten är utrustad med värmare och AC, ergonomisk eluppvärmd stol, och en design som ger utökat benutrymme och en mycket god överblick över alla viktiga punkter på maskinen under borrningen.

Operatören kan enkelt lägga in extra borrstänger vid behov tack vare den unika konstruktionen. Att göra daglig tillsyn eller serva JT40 görs enkelt tack vare de stora dörrarna på sidan som även kan lyftas av. JT40 har inga smörjnipplar för daglig tillsyn vilket gör att underhållet minskas. Läs mer