Publicerat 21 juni 2017

Succédebut för JT40 under Ditch Witch Road Shows Sverigebesök!

Ditch Witch Road Show 2017 nådde i mitten av maj Krika i skånska Klippan under sin Europaturné. Ett stort antal besökare från Sverige, Danmark, Polen och Spanien hade kommit för att se de senaste nyheterna inom styrd borrning från Ditch Witch och bjöda dessutom på vackert vårväder.

Återförsäljaren JLM Scandinavia AB i Malmö var värd för eventet som erbjöd ett stort antal demonstrationer av senaste grävfria och miljövänliga tekniken med representanter från Ditch Witch huvudkontor i Oklahoma på plats.

Bland maskindemonstrationerna i Krika rönte helt nya JT40 för styrbar borrning särskilt stort intresse. Den innovativa maskinen har fått stor uppmärksamhet under Ditch Witch Road Show 2017.

– Oerhört glädjande att så många här i Krika visat intresse för våra maskiner, inte minst nya JT40. Vi har mött ett fantastiskt stort intresse under vår Road Show i Europa och Sverige är verkligen inget undantag. För Ditch Witch är sådana här aktiviteter oerhört värdefulla då vi får träffa återförsäljarna och deras kunder och få viktig feedback, säger Scott Smith, Director of Sales vid Ditch Witch huvudkontor i Oklahoma.

 

JT40 är en helt ny maskin för styrd borrning från Ditch Witch som demonstrerades under Road Showen i Krika. Den är utrustad med två 7 tums LED skärmar för tydlig översikt av kritisk maskindata och själva borrningen för operatören. Operatören kan även följa slädens position på skärmen under hela borrprocessen vilket ökar kontrollen och säkerheten vid borrningen. Ytterligare en nyhet för JT40 är att information från sökaren är integrerat i den avancerade skärmen för förbättrad översikt av borrningen

 

Den helt nya hytten – utrustad med värme, AC och eluppvärmd ergonomisk stol – väckte stor nyfiken hos besökarna under Road Showen i Krika. Hytten är specialdesignad för att ge borroperatören den bästa översikten och komforten på marknaden. Hytten ger en överlägsen sikt över brytverktyget från operatörsplatsen. Dessutom är JT40 designad med dörrar som viks ut och lyfts av för att ge så god översikt som möjligt vid service.

 

– JT40 representerar framtidens borrmaskin. Under utvecklingen av JT40 har vi lagt ned stora resurser för att skapa en så bekväm och användarvänlig arbetsmiljö som möjligt för operatören samt vid service och underhåll. Vi frågade flera operatörer om deras önskemål kring framtidens arbetsmiljö och fick värdefull respons som vi sedan använde när vi utvecklade hytten. Intressant nog var önskemålen i stort sett identiska oavsett geografiskt marknad, säger Seth Matthesen, senior product manager hos Ditch Witch.

Förutom JT40 demonstrerades fler innovativa produkter inom grävfri- och miljövänlig teknik som JT10 borrmaskiner med lufthammare, kedjegrävare, Zahn R300 kedjegrävare/vibratorplogar, SK1550 skid-steer, grävsugar och HammerHead jordraketer.

Ditch Witch Road Show 2017 i Krika var uppskattad hos besökarna. Förutom att delta i maskindemonstrationerna fanns det även tillfälle att träffa och ta del av branschkollegors erfarenheter.

 

– Ett fantastiskt trevligt event med demonstrationer av många nya spännande produkter. Dessutom extra roligt med möjligheten att knyta kontakter med nya branschkollegor och lyssna på deras erfarenheter, säger Jonas Karlsson från Teleservice i Sjöbo.

 

Enligt Björn Säwe, VD JLM Scandinavia, var den positiva responsen hos besökarna i Krika stor och många ville veta mer om maskinerna från Ditch Witch, Zahn och HammerHead och hur de kan bidra till att effektivisera deras verksamheter.

 

– Vi har fått positiv respons på maskindemonstrationerna från ett stort antal besökare vilket vi är mycket nöja med. Allt fler inser fördelarna med vår grävfria och miljövänliga teknik och maskinernas breda användningsområden och kostnadseffektivitet, säger han.

För att se alla bilder från Road Show:  https://www.facebook.com/pg/JLM-Scandinavia-AB-1474532276117586/photos/?tab=album&album_id=1949718931932249